O klubu

Odbojkarski klub Lubnik Škofja Loka deluje od leta 1977 in smo v letu 2022 praznovali 45 letnico delovanja.

Ob koncu leta 2015 je OK Lubnik doživel prenovo in privabil nove mlade člane ter ponovno formiral člansko moško ekipo in mlajše selekcije fantov in deklet, katerim je v začetku leta 2019 priključil še odbojkarice, ki so do takrat igrale pod okriljem drugega društva in tako povečali število članov na preko 200, ki trenirajo in tekmujejo v preko deset selekcijah. Klub upravlja sedem članov upravnega odbora in trije nadzorniki, v trenerski ekipi imamo šest trenerjev.

Danes redno delamo z mladimi, mladinskimi in s članskimi ekipami. Zaradi dobrega dela imamo porast članov, predvsem med mlajšimi selekcijami, saj imamo razširjeno ekipo male odbojke oz starejših deklic in dečkov. Naši igralci in igralke prihajajo iz občin Škofja Loka, Žiri, Gorenja vas - Poljane, Železniki, Medvode in Kranj.

Upravljamo tri igrišča za odbojko na mivki, ki so locirani za telovadnico Osnovne šole Jela Janežiča, ob promenadi Podlubnik – Škofja Loka. V letu 2021-22 smo izpeljali projekt posodobitve prostora, vključujoč zamenjavo ograje, razširitev prostora in igrišč, izgradnjo kanalizacije za novo postavljene garderobe s tuši in stranišči, zamenjavo luči s sodobnejšimi LED reflektorji. Na zahodnem in severnem delu je predvidena vetrna zaščita igrišč, ki so namenjena tudi oglaševanju.

Okoliške srednje in osnovne šole na igriščih za odbojko na mivki dnevno izvajajo športne aktivnosti. Po 16. uri različne skupine ljudi dnevno igrajo odbojko na mivki in imajo ob koncu tedna organizirane zabave, slavja in praznovanja. Organiziramo tudi vsaj dve rekreativni tekmovanji v odbojki na mivki. Letno gostimo nekaj tisoč rekreativnih športnikov in obiskovalcev.

Odbojkarski klub Lubnik je delujoč vse leto, od septembra do maja v dvoranah, v času od maja do septembra na lastnih igriščih za odbojko na mivki.

Članom našega društva poleg ugodnejšega igranja ponujamo tudi različne ugodnosti naših partnerjev, pokroviteljev, donatorjev.

OK Lubnik ima status kluba, ki deluje v javnem interesu.